پیش از خرید تراریوم چه نکاتی را لازم است بدانید
استفاده از تراریوم به شما امکان میدهد که بتوانید گل و گیاهان خود را به شکلی بسیار زیبا درون ظروف شیشهای نگهداری کنید. تراریوم که با نام باغ شیشهای نیز شناخته میشود، یکی گزینههای خوب برای نگهداری کاکتوس است. کاشت و نگهداری گل در باغ شیشهای میتواند متفاوت باشد، اما در صورتی که در زمینه استفاده از این محصولات آگاهی کافی نداشته باشید، ممکن است باعث خراب شدن گل و گیاهان خود شوید. همچنین اگر قصد خرید تراریوم را دارید، باید حتما این محصولات را بهتر بشناسید تا در زمان انتخاب آنها هوشمندانهتر عمل کنید. در ادامه متخصصان سایت باغ بذر اطلاعات خود را در خصوص تراریوم یا باغ شیشهای با شما در میان میگذارند.
خرید تراریوم از باغ بذر
تراریوم چیست؟
برای خرید تراریوم بهتر است قبل از همه چیز بدانیم که تراریوم چیست. تراریوم یک ظرف شیشهای است که کمک میکند گیاهان مورد علاقه خود را راحتتر در محیط های آپارتمانی پرورش دهید. پرورش گل و گیاه در این ظروف بسیار زیبا و دلنشین است و نمایی دیدنی به منزل شما خواهد داد. از آنجایی که این باغهای شیشهای هیچ محلی برای تخلیه آب ندارند، باید در زمان آبیاری با دقت عمل کنید. به همین دلیل برای آبیاری تراریوم باید از اسپری استفاده کرد. به این ترتیب برگها نیز رطوبت را جذب کرده و ظاهر زیباتری به خود میگیرند. از سوی دیگر وقتی این آب و رطوبت از روی برگها تبخیر شد، به دیواره شیشهای این ظروف چسبیده و به سمت خاک حرکت میکند. تکرار شدن این روند باعث میشود که گیاهان کاشته شده در این ظروف تا هفتهها به آبیاری نیاز نداشته باشند.
تاریخچه تراریوم
تراریوم یک کلمه لاتین میباشد که از نظر لغوی به معنی باغ شیشهای است و از آن برای پرورش گیاهانی با شرایط رشد یکسان استفاده میکنند. این ظرف شیشهای برای اولین با در سال 1827 توسط یک محقق انگلیسی به نام “ناتانیل وارد” مورد استفاده قرار گرفت. این شخص که یک محقق در مورد دگردیسی و تحول پروانهها بود، به دنبال یک محل مناسب برای قرار دادن پیله پروانه میگشت. به همین دلیل یک ظرف شیشهای که درون آن کمی خاک ریخته بود را برای نگهداری پیله انتخاب کرد و بعد از مدتی شاهد این بود یک گیاه درون ظرف روییده است. فهمیدن این موضوع که این گیاه بدون نیاز به آب رشد کرده باعث جلب توجه این محقق به این ظروف شد. این شخص گیاهان مختلف را درون این ظروف قرار داد و سعی داشت که آنها را پرورش دهد، در پایان به این نتیجه رسید که استفاده از این محصولات کمک میکند تا بتوانیم بدون نیاز به آبیاری مداوم، در مکانهایی که رطوبت قرار دارد، گیاهان خود را پرورش دهیم. مردم امروزه علاقه عجیبی به خرید تراریوم در سراسر دنیا نشان داده اند.
معرفی انواع تراریوم
برای خرید تراریومها را بسته به شرایط نگهداری آنها به دو دسته تراریوم باز و بسته تقسیم میکنند. بسته به این که چه گیاهی میخواهید بکارید، ممکن است نوع تراریوم مورد نیاز متفاوت باشد. چرا که گیاهان به فضا، میزان آب، نور و… مشخصی نیاز دارند. پس درون یک تراریوم فقط میتوان گیاهانی کاشت که نیاز به شرایط و محیط یکسان دارند. به عنوان مثال نگهداری یک گیاه که نیاز به آب بسیار کمی دارد، در کنار گیاهانی که نیاز به رطوبت و آب بالایی دارند امکانپذیر نیست. این روزها تراریومها در دو نوع باز و بسته تولید شده و شما با توجه به نوع گیاهی که مد نظر دارید، میتوانید یکی از آنها را به کار ببرید.
خرید تراریوم بسته
افرادی که قصد خرید تراریوم بسته را دارند بهتر است بدانند که این محصولات مانند یک گلخانه یا باغ مینیاتوری هستند که میتوان محل آن را به راحتی تغییر داد. در صورتی که گیاهان مورد استفاده در آن را به درستی انتخاب کنید، روند نگهداری از این گلخانهها بسیار ساده خواهد بود. اگر قصد پرورش گیاهانی با رطوبت بالا و نور کم را دارید، خرید تراریوم بسته گزینه خوبی برای شما خواهد بود. در زمان استفاده از این محصولات لازم است که هر از چند گاهی درب آن را باز کنید تا هوای تازه وارد آن شود و به این صورت از کپک زدگی جلوگیری شود. روند آبیاری این تراریومها به صورت نامنظم است و زمانهایی باید با اسپری به آنها آب دهید که ببینید روی دیواره قطرات آب جمع شدهاند. گیاهانی که در مناطق پر رطوبت و گرمسیر رشد میکنند، میتوانند در این تراریومها به خوبی پرورش داده شوند. این گیاهها عبارتند از: خزه، سرخس، ارکیده و… که بسته به ابعاد تراریوم میتوان از آنها استفاده کرد.
خرید تراریوم باز
خرید تراریوم باز میتواند برای افرادی مناسب باشد که قصد پرورش گیاهانی را دارند که در شرایط گرم و خشک رشد میکنند. به عنوان مثال گیاهانی که توانایی تحمل کم آبی را تا حد زیادی دارند، به راحتی درون تراریوم باز به زندگی خود ادامه میدهند. یکی از این گیاهها کاکتوس است، اما سایر گیاهان آب دار نیز در این تراریومها میتوانند به خوبی زندگی کنند. معمولا این محصولات را باید زیر نور طبیعی نگهداری کرد، از همین رو نمیتوان مثل نمونه تراریومهای بسته این محصولات را جابجا کرد و بدون محدودیت به بیرون از خانه یا سایر مکانها برد. برای نگهداری بهتر از گیاهان درون این تراریوم باید آن را در مکانی قرار دهید که رطوبت پایینی داشته و از سوی دیگر در برابر نور خورشید باشد.
آبیاری تراریوم
تراریوم با فضای بسته:
در این نوع تراریوم نیاز چندانی به آبیاری نیست. باید دقت داشته باشید که جداره تراریوم خشک و عاری از شبنم نشان می دهد که زمان آبیاریست.
جهت آبیاری کلیه سطوح سعی کنید از اسپری آب جوشیده سرد شده استفاده شود.
مقدار مه پاشی باید به مقداری باشد که خاک را کاملا مرطوب کند اما آب داخل محفظه جمع نشود تا پوسیدگی ریشه وخرابی گیاه را به بار نیاورد.
حدودا ماهی یک بار آبیاری برای این نوع کفایت میکند.
تراریوم فضای باز:
نیاز آب بیشتری نسبت به دیگر تراریوم ها دارد
برای اینکه بدانیم گیاهانمان چه زمانی به آبیاری نیاز دارند. باید رطوبت خاک مجموعه را بسنجیم و از آن جهت که گیاهان مناسب این تراریوم غالبا از دسته کاکتوس ها و ساکولنت ها هستند. باید پس از آن که خاک کاملا خاک شد آبیاری شود. غالبا هرچقدر رنگ خاک روشن شود نشان دهنده خشکی خاک است.
پس از آن که رنگ خاک کاملا روشن شد دو روز صبر می کنیم وسپس آبیاری می کنیم. آب جوشیده سرد شده را به روی خاک به مقداری که آب در ته شیشه جمع نشود مه پاشی می کنیم.
نوردهی
از دیگر شرایط لازم و ضروری برای گیاهان درون باغ شیشهای و تراریوم، نور دهی مناسب و به اندازه میباشد.
میزان نور به گیاهان درون تراریوم وابسته است؛ برخی از گیاهان به نور بیشتر و برخی دیگر به نور کمتر نیاز دارند.
به طور مثال اگر شما گیاهان سرخس، فیتونیا و یا گلسنگ را درون باغ خود قرار دادهاید، نور کمی نیز برای آنها احتیاج دارید.
اما گیاهانی مانند ساکولنتها و کاکتوسها نور بیشتری نیاز دارند به همین سبب بهتر است آنها را درون ظرفهایی قرار دهید که دهانهی آنها باز باشد.
روش ساخت تراریوم
بعضی افراد ترجیح میدهند به جای خرید تراریوم خودشان اقدام به ساخت این محصولات کنند. برای این کار به وسایلی مانند: “خاک گلدان، وسایل تزئینی، گیاه مناسب با شرایط، زغال فعال، سنگ ریزه، خزه و محفظه شیشه ای یا پلاستیکی شفاف” نیاز دارید. برای ساخت آنها میتوانید روند زیر را طی کنید:
- ابتدا کف ظرف را به قطر 2.5 سانتی متر سنگریزه بریزید. این بخش وظیفه زهکشی را برعهده دارد.
- لایه بعدی حدود نصف مقدار سنگ ریزه زغال فعال بریزید تا آب را تصفیه کند.
- روی ذغال یک لایه تور یا خزه اسفاگنوم قرار دهید تا خاک به درون لایه زیرین وارد نشود.
- حدود 5 سانتیمتر خاک روی تور یا خزه بریزید.
- گیاهانی که انتخاب کردهاید را بکارید.
- از وسایل تزئینی برای زیبا سازی فضا طبق سلیقه خود استفاده کنید.
- در مرحله آخر هم کمی آب به خاک و دیواره اسپری کنید.
نکات مهم در زمان خرید تراریوم
در زمان خرید تراریوم نکات زیر میتوانند کمک کنند که خرید هوشمندانه تری داشته باشید:
- در صورتی که قصد پرورش گیاهان گوشتی و کاکتوسها را دارید، باید سراغ ظروف شیشه یا تراریومهای روباز بروید. این کار باعث میشود تهویه به خوبی انجام شود و تا حد زیادی از کپک زدن جلوگیری کنید.
- در صورتی که قصد استفاده از تراریوم بسته دارید، باید سراغ گیاهانی بروید که نیاز رطوبت بالایی داشته باشند.
- ارتفاع ظرف تراریوم باید بیشتر یا همسطح ارتفاع گیاهان موجود در آن باشد.
- احتمال این که گیاهان به بیماری مبتلا شوند در تراریومهای بسته، بیشتر از باز است.
- در تراریومهای باز گیاهان معمولا به صورت کامل در معرض فضای بیرون قرار دارند.
- مقاله خرید تراریوم