بذر بونسای

نحوه کاشت ارغوان ( 0 تا 100 آموزش کاشت ارغوان )

نحوه کاشت ارغوان

نحوه کاشت ارغوان

 

ارغوان گیاهی خزان کننده و چند ساله است که در فضای سبز پارک‌ها، باغات و بلوار‌ها به صورت پرورشی کاربرد دارد. این گیاه با نام‌های ارغیدا، اکوان، ارجوان، وازی و دادی نیز شناخته می‌شود. علاوه بر جنبه زینتی، خواص درمانی نیز دارد و در طب سنتی برای درمان برخی بیماری‌ها استفاده می‌شود.  در این بخش با نحوه کاشت ارغوان همراه ما باشید.

خرید انواع درختچه 

درختچه ارغوان

ارغوان یکی از زیباترین درختان است که از اواخر اسفند شروع به گلدهی می‌کند و گل‌های بسیار زیبا دارد. این درخت از خانواده Fabaceae است و در اول بهار می‌روید. گل‌های آن نیام دارند که از مشخصه‌های بارز این تیره است. شاخه‌های ارغوان متقابل هستند و گل‌های آن زودتر از برگ‌هایش مشاهده می‌شوند.

نام علمی: Cercis canadensis

خانواده: Fabaceae

بومی منطقه: جنوب اروپا و غرب آسیا

 

ارغوان گیاه بومی مناطق جنوبی اروپا و جنوب غربی آسیا است. در ایران نیز به صورت خودرو در مناطق مختلفی مانند ایلام، شاهرود، کرمان، مازندران، گیلان، همدان، لرستان و فارس رشد می‌کند. این درخت به عنوان گیاه زینتی مورد استفاده قرار می‌گیرد و در برخی شهرهای شمالی استان خوزستان نیز یافت می‌شود.

شاخه‌های ارغوان کوتاه و به هم پیچ خورده هستند و گل‌های آن به صورت خوشه‌ای و صورتی رنگ از شاخه آویزان معلق می‌شوند. ارتفاع گل‌های ارغوان معمولاً بین ۴ تا ۵ متر است. چوب این درخت قهوه‌ای تیره به قرمز مایل است و برگ‌هایش به شکل قلب بدون کرک با کناره‌های صاف هستند. گل‌های ارغوان در اوایل بهار باز می‌شوند.

نحوه کاشت ارغوان:

 

  1. 1. انتخاب مکان مناسب: برای کاشت ارغوان، مکانی با نور خورشید کافی و خاک خوب زهکشی شده را انتخاب کنید.

 

  1. 2. آماده سازی خاک: خاک باید حاوی مقدار مناسبی از مواد آلی باشد. قبل از کاشت، خاک را با کود آلی یا کود حیوانی تقویت کنید.

 

  1. 3. زمان کاشت: بهترین زمان برای کاشت ارغوان، پاییز یا بهار است.

 

  1. 4. کاشت بذر یا نهال: می‌توانید ارغوان را از طریق بذر یا نهال کاشت کنید. نهال‌های سالم و قوی برای رشد بهتر و سریعتر مورد توصیه است.

 

  1. 5. آبیاری منظم: ارغوان نیاز به آبیاری منظم دارد. خاک باید مرطوب نگه داشته شود اما زیر آب نروید.

 

  1. 6. کوددهی: در فصل رشد، از کود مخصوص گیاهان زینتی استفاده کنید تا گیاه به درخشندگی و رشد بهتر برسد.

 

  1. 7. حفاظت از گیاه: در فصل سرما، گل های ارغوان را از سرما و برف محافظت کنید تا گیاه سالم بماند.

 

  1. 8. هرس شاخه‌ها: در فصل بهار، شاخه‌های پیر و خشک را تنظیم و تقویت کنید تا گلدهی بهتر و زیباتر شود.

خرید بذر ارغوان

تکثیر درخت ارغوان:

 

برای تکثیر ارغوان می‌توان از روش‌های بذر، قلمه زدن و خوابانیدن استفاده کرد، اما بهترین و ساده‌ترین روش برای تکثیر آن، کاشت بذر است. مراحل کاشت درخت ارغوان به روش بذر به شرح زیر است:

ابتدا باید بذر گیاه با قوه نامیه بالا را از مراکز گل و گیاه تهیه کنید. به دلیل سختی پوشش بذر این گیاه، با استفاده از یک چاقوی تیز، چند شکاف کوچک در پوشش بذر ایجاد کنید یا بذر را توسط کاغذ سنباده بمالید تا پوشش آن نازک شود.

سپس بذر را به مدت یک شب در آب ولرم بخیسانید تا سرعت جوانه‌زنی بذر بیشتر شود، همچنین می‌توانید بذر را در آب قرار داده و به مدت نیم ساعت بجوشانید.

پس از آماده‌سازی بذر، آن‌ها را در گلدان حاوی ماسه بکارید و روی گلدان را با پلاستیک شفاف بپوشانید.

گلدان را در محلی با دمای ۴ تا ۵ درجه سانتی‌گراد قرار دهید و مطمئن شوید که سطح بستر کاشت (شن) همواره مرطوب است.

طول زمانی که گیاه بایستی در این دما باشد، بین ۵ تا ۸ هفته است. پس از این مدت، گلدان را از یخچال خارج و بذر را در گلدان اصلی حاوی خاک با زهکشی مناسب در عمق سک سانتیمتری بکارید. بهترین ترکیب خاکی برای کاشت بذر ارغوان مخلوطی از ۳۰ درصد خاک باغچه، ۳۰ درصد ماسه، ۲۰ درصد برگ و ۲۰ درصد کود دامی یا ورمی‌کمپوست است.

حفظ خاک رطوبت دار، اما نه خیس، در طول این مدت بسیار حائز اهمیت است

دمای مناسب برای جوانه‌زنی بذر درخت ارغوان حدود ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد است. معمولاً پس از گذشت ۱۵ روز تا یک ماه، اولین جوانه‌های گیاه ظاهر خواهند شد.

خواص دارویی ارغوان

 

درخت ارغوان یا به عنوان آنتوسیانین معروف است، دارای خواص دارویی متعددی است که به طور سنتی در طب سنتی و آیورودا استفاده می‌شود. برخی از خواص دارویی درخت ارغوان عبارتند از:

 

  1. 1. ضد التهاب: آنتوسیانین‌های موجود در درخت ارغوان خصوصیات ضد التهابی قوی دارند و می‌توانند در کاهش التهاب‌های مفصلی و عضلانی مؤثر باشند.

 

  1. 2. ضد اکسیدانی: ترکیبات فعال موجود در درخت ارغوان می‌توانند از آسیب‌های ناشی از اکسیداسیون سلول‌ها جلوگیری کرده و سلامت سلول‌ها را تقویت کنند.

 

  1. 3. پشتیبانی از سلامت قلب: مصرف منظم آنتوسیانین‌های درخت ارغوان می‌تواند به بهبود عملکرد قلب و عروق خونی کمک کند و خطر بروز بیماری‌های قلبی-عروقی را کاهش دهد.

 

  1. 4. کاهش فشار خون: برخی از تحقیقات نشان داده است که مصرف آنتوسیانین‌های درخت ارغوان می‌تواند فشار خون را کاهش دهد و به کنترل فشار خون مفید باشد.

 

  1. 5. حفاظت از سلول‌های مغزی: تحقیقات نشان داده است که آنتوسیانین‌های درخت ارغوان ممکن است در حفاظت از سلول‌های مغزی و پیشگیری از بروز بیماری‌های مغزی مؤثر باشند.

 

مقاله: نحوه کاشت ارغوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *