تراریوم

تراریوم

همان طور که می دانید، نگهداری از گل و گیاه هم جا می‌خواهد و هم فرصت که امروزه با توجه به فضای محدود منازل و نیز زمان کم، امکان چندانی برای این کار وجود ندارد. اما تراریوم از این قاعده مستثنی است. تراریوم یا باغ شیشه‌ای برای در خانه‌های نقلی مناسب است و جای هیچ وسیله‌ای را تنگ نمی‌کند و صاحبش را هم در خصوص رسیدگی به‌زحمت نمی‌اندازد. این محفظه برای کادو دادن هم بسیار عالی است و اگر خودتان آن را ساخته باشید که دیگر نور علی نور است. اگر زیباپسندید، محال است که حس کنجکاوی‌تان هنوز تحریک نشده باشد.

تراریوم چیست

تراریوم ظرف شیشه ای قابل مهر و موم است که می توانید در آن خاک و گیاه قرار دهید و می توانید آن را باز کنید تا به گیاهان داخلش دسترس داشته باشید. در هر حال، می توانید تراریوم را نبندید و به صورت باز هم از آن استفاده کنید. در بیشتر وقتها تراریوم را به عنوان کالای زینتی یا تزئینی در منازل استفاده می کنند. تراریوم بسته محیط منحصربه فردی را برای رشد گیاه ایجاد می کند، زیرا دیواره های شفاف آن امکان ورود نور و حرارت را برای آن فراهم می کند.

تراریوم مهر و موم شده همراه با حرارتی که به تراریوم وارد می شود، یک چرخۀ آب در مقیاس کوچکی در آن ایجاد می کند. علت روی دادن چنین چیزی آن است که آب موجود در خاک و روی گیاه به دلیل افزایش دما در داخل تراریوم تبخیر می شود. سپس بخار آب روی دیواره های تراریوم به مایع تبدیل شده و در نهایت، روی خاک و گیاه می ریزد.

این امر به ایجاد محیطی بسیار عالی برای رشد به دلیل تأمین مداوم آب گیاه کمک می کند و در نتیجه، نمی گذارد گیاه خشک شود و همواره گیاه و محیط  تراریوم را مرطوب نگه می دارد. علاوه بر این، نوری که از دیواره های شفاف این محفظه عبور می کند، به اجرای فرآیند فتوسنتز گیاه کمک می کند که این فرآیند برای رشد گیاه بسیار مهم و حیاتی است.

خرید تراریوم ارزان

تاریخچۀ تراریوم

تراریوم را اولین بار یک گیاه شناس به نام ناتانیل باگشاو وارد در سال 1842 ساخت. وارد علاقۀ شدیدی به تحت نظر گرفتن رفتار حشرات داشت و به طور اتفاقی یکی از شیشه ها را بدون مراقب گذاشت. او علاقه ای شدید به مشاهده رفتار حشرات داشت و به دلیل وجود کارخانه های اطراف منزلش نمی توانست تغییر و تحول پیله های پروانه ها را آزمایش کند و در نتیجه از شیشه مربا برای این کار استفاده کرد.

یک هاگ سرخس در شیشه رشد کرد، جوانه زد و به گیاه تبدیل شد و این امر باعث ایجاد اولین تراریوم شد. این رویداد به سرعت در دوران ویکتوریا رایج شد. این محفظۀ شیشه ای به جز تراریوم به نام محفظۀ واردیوم مشهور بود.

وارد چند نجار را استخدام کرد تا محفظه های واردیوم را برایش بسازند و از این طریق بتواند گیاهان بومی انگلیس را به سیدنی استرالیا صادر کند. پس از چند ماه مسافرت، گیاهان او به خوبی رسیده و شکوفا شدند. به این ترتیب، گیاهان با همین روش از استرالیا به لندن ارسال شدند و وارد گیاهان استرالیایی خود را در بهترین شرایط دریافت کرد. آزمایش او نشان داد که گیاهان می توانند به صورت مهر و موم شده و بدون تهویه به رشد خود ادامه دهند. باغداران کیو و سایرین به مدت چندین دهه از تراریوم برای حمل و بردن گیاهان به امپراتوری بریتانیا استفاده کردند.

انواع تراریوم

به دلیل شرایط مختلف استفاده، تراریوم به دو نوع باز و بسته طبقه بندی می شود

نوع بسته

تراریوم

انواع گیاهان گرمسیری از قبیل خزه، ارکیده و سرخس و گیاهان هوایی به دلیل شرایط مشابه با محیط مرطوب و پناهگاه مناطق گرمسیری ، به طور کلی در زمین های بسته نگهداری می شوند. مهر و موم نگه داشتن تراریوم امکان گردش آب در میان آن را فراهم می کند. تراریوم را می توانید یک بار در هر هفته باز کنید تا رطوبت اضافی میان آن از دیواره و هوای محفظه تبخیر شود. این کار را باید برای جلوگیری از رشد کپک یا جلبک در آن انجام دهید. رشد این گیاهان در میان تراریوم می تواند به گیاه شما آسیب بزند و رنگ محفظه را از بین ببرد. به علاوه، آنها را باید گهگاه آبیاری کنید، جمع نشدن مایع در دیواره های این محفظه یا پژمرده شدن گیاه در آن نشان می دهد که تراریوم به آب نیاز دارد.

نوع باز

تراریوم

تراریوم باز بیشتر برای گیاهانی مناسب است که به رطوبت و خاک مرطوب کمتری نیاز دارند، مانند گیاهانی که در مناطق معتدل وجود دارند. توجه داشته باشید که هر گیاهی برای محیط مرطوب محفظه های بسته مناسب نیست. برای گیاهانی که با آب و هوای خشک سازگاری دارند، تراریوم باز و بدون مهر و موم استفاده می شود تا هوای موجود در محفظه را از رطوبت بیش از حد حفظ کند. محفظه های باز نیز برای گیاهانی که بیشتر به نور مستقیم خورشید نیاز دارند، مناسبتر است، زیرا محفظه بسته می تواند گرمای زیادی را در خود حبس کرده و گیاهان درون آن را از بین ببرد.

توجه داشته باشید که ساکولنتها برخلاف این که گزینه محبوبی هستند، برای استفاده در تراریوم مناسب نیستند، چه باز چه بسته. کمبود ذاتی زهکشی در تراریوم باعث پوسیدگی ریشه خواهد شد.

تراریوم

کلام آخر

تراریوم را می توانید به‌عنوان عنصری تزئینی در طراحی دکوراسیون منزل یا محل کار استفاده کنید. فقط کافی است گوشه‌ای از منزل یا محل کارتان را به این مورد اختصاص داده و آن را با یک یا چند تراریوم زیبا کنید تا هر روز از دیدن‌شان حسابی انرژی و نشاط بگیرید. بهتر است بدانید که تراریوم‌ها را می‌توانید به‌صورت آماده از گل‌فروشی‌ها و فروشگاه های معتبر هم تهیه کنید. اما اگر سلیقه خوبی دارید، همان طور که در بالا گفتیم خودتان می توانید تراریوم مورد دلخواه خود را بسازید که به زودی در مقاله ای روش ساخت آن را توضیح خواهیم داد. اما به دلیل وجود شرایط مختلف و نیز شاید این که مهارت لازم را نداشته باشید خرید آن بهتر است.

هزینه تمام‌شده این کار به چندین عامل بستگی دارد. جنس و کیفیت ساخت محفظه، نوع گیاهان انتخابی و سایر تزئینات همگی می توانند روی قیمت تمام‌شده این محفظه زیبا تأثیر بگذارند. البته برای کاهش هزینه‌ها می‌توانید از شیشه‌ مربا یا خیارشور هم استفاده کنید و همین وسایل دم‌دستی را با ابتکار و خوش‌سلیقگی خودتان به تراریومی بسیار زیبا تبدیل کرده و به عزیزانتان نیز هدیه دهید.

تراریومهای ما

تراریومهای ما با بهترین قیمت ممکن و کیفیتی بالا برای فروش عرضه شده است که با مراجعه به سایت و بخش مربوط به فروش می توانید گزینه مورد نظر خود را انتخاب و به راحتی سفارش دهید. از میان ویژگیهای این تراریومها می توانیم به مواردی مانند ماندگاری بالا، زیبایی چشم نواز و استحکام بالا اشاره کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *